vineri, 9 ianuarie 2009

Otelul in faliment ?

In viata libera, Danut Lungu a publicat un articol referitor la eventualul faliment care ar fi putut lovi echipa de fotbal Otelul Galati. Este un artiol destul de apocaliptic daca pot sa spun asa, dar din fericire va ramane doar un articol fictiv, pentru ca, dupa cum am anuntat in postul asta, Conducerea Otelului a reusit sa-i convinga pe cei de la ArcellorMittal sa continue finantarea echipei.
Acest text este imaginar, dar nu trebuie tratat ca atare! * Există un fundament solid pentru a face speculaţii, clubul gălăţean de Liga I neavând încă nicio sursă de finanţare pentru anul 2009, situaţie sinonimă cu falimentul

Grig, chemat de urgenţă

Să presupunem că decizia ArcelorMittal Galaţi este deja bătută în cuie: Oţelul nu mai încasează niciun dolar (aceasta‑i valuta utilizată de Concernul franco‑britanic) de la Combinatul Siderurgic, contractul de reclamă pe 2009 nemaifiind semnat! Primăria, Consiliul Local şi Consiliul Judeţului Galaţi au ridicat şi ele din umeri invocând criza economică mondială (culmea, în alte oraşe autorităţile susţin activitatea considerată sport‑rege chiar şi în aceste condiţii). La câteva zile de la stabilirea acestor aşa‑zise verdicte reci, conducerea clubului roş‑alb‑albastru a organizat o şedinţă la care a participat şi antrenorul Petre Grigoraş, chemat de urgenţă de la Constanţa, unde se afla în ultimele zile de concediu.

Para - în Germania,
Bourceanu - la Dinamo

Fără nicio sursă de finanţare pe anul în curs şi cu destule datorii pe cap, şefii Oţelului au hotărât trimiterea pe lista de transferuri a tuturor jucătorilor din propria curte. Cum criza dictează şi "scorurile" de pe piaţa transferurilor, gruparea dunăreană a vândut, pe bani puţini, doi jucători exponenţiali. Căpitanul Paraschiv a fost "comercializat" pentru numai 200.000 de euro la VfL Bochum (Bundesliga - Germania), iar Bourceanu a fost cedat la Dinamo Bucureşti pe o jumătate de milion de euro, sumă din care 250.000 au mers la Dunărea Galaţi, coproprietara jucătorului. Fiscul ameninţa cu instanţa pentru cei 400.000 de lei pe care societatea FC Oţelul SA trebuie să‑i verse lunar la bugetul de stat, apa şi căldura de la stadion au fost "tăiate" în plină iarnă, pentru neplată!

Străinii au fugit speriaţi!

Bulgarii Jelev şi Kolev au invocat lipsa condiţiilor de a mai face performanţă şi au plecat acasă, în Bulgaria, iar Viglianti - aflat în vacanţă în Argentina - a aflat din presă de colapsul care a gâtuit echipa roş‑alb‑albastră şi şi‑a anulat în ultimul moment biletul de avion. În urma acestei avalanşe de întâmplări nefericite, antrenorul Grigoraş şi‑a prezentat demisia, iar jucătorilor rămaşi li s‑au redus dramatic salariile! Nemulţumiţi, "oţelarii" au depus memorii la Liga Profesionistă de Fotbal, şi în luna februarie au fost declaraţi liberi de contract. Marius Stan, directorul general al Oţelului, a anunţat ulterior că echipa se retrage din campionat şi se desfiinţează, nemaiavând nici bani şi nici oameni în vestiar. În ciuda protestelor de stradă ale fanilor, fotbalul de prim eşalon i‑a spus adio unuia dintre cele mai mari oraşe ale ţării!

Ce mol frumos se poate ridica pe locul arenei!

Dacă altă dată se punea problema degajării împrejurimilor Arenei "Oţelul" pentru modernizarea bazei sportive (nocturnă, turnichete etc.), în primăvara lui 2009 s‑a ajuns ca însuşi stadionul să devină inutil. Lăsat de izbelişte – plin de mizerie, câini maidanezi şi boschetari – locul în care altă dată se strângeau mii de microbişti pentru a striga "Hai, Oţelul!", s‑a transformat în timp record într‑o hazna uriaşă. Astfel, Primăria a decis demolarea sa, anunţând că în vară va începe construcţia unui mall chiar pe suprafaţa fostului teren de joc. Între timp, echipa oraşului vecin, CF Brăila, a promovat în Liga a II‑a şi şi‑a anunţat intenţia clară de a reveni pe prima scenă, acolo de unde tocmai a dispărut Oţelul.
P.S.: Şi totuşi, ce‑ar fi dacă s‑ar găsi o sursă de finanţare pentru Oţelul?

2 comentarii:

  1. E de groaza scenariul din articol bine ca a trecut pericol chiar daca nua trecut definitiv

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere